googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Austrija je povijesnom pobjedom od 3:1 nad Sjevernom Makedonijom otvorila Euro. Prva je to pobjeda u povijesti Austrijanaca, no nakon utakmice pričalo se samo o jednom – divljačkom ispadu Marka Arnautovića.

Ujedno je to bila i prva pobjeda na velikim natjecanjima od 1990. godine, ali sve je zasjenio Arnautović svojom proslavom pogotka.

Bivši igrač Intera i West Hama pogodak je proslavio psovanjem i vrijeđanjem koje je bilo upućeno makedonskom igraču Ezgjanu Alioskom.

Makedonci traže tešku kaznu

“Je*em ti majku”, vikao je Arnautović prema Alioskom uz popratne, nacionalističke psovke za koje se Austrijanac na kraju i ispričavao na društvenim mrežama. Arnautović se potrudio psovati na jeziku koji su igrači Makedonije sigurno razumjeli.

A sada Sjeverna Makedonija želi najstrožu kaznu za austrijskog napadača. Već su se požalili UEFA-i:

“Potpuno osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića s kojim se obraćao Ezgjanu Alioskom. Službeni dopis UEFA-i je poslan te smo tražili najstrožu kaznu. Uvijek se protivimo nacionalizmu, diskriminaciji, vrijeđanju i svim drugim ispadima koji nisu u nogometnom duhu. Dostojanstvo naših nogometaša ćemo uvijek braniti”, poručili su iz Nogometnog saveza Makedonije.

Martin Ziegler, novinar Timesa, čak piše da Arnautoviću prijeti i diskvalifikacija, odnosno izbacivanje s turnira zbog rasističkog riječnika. Vidjet ćemo kako će završiti ovaj slučaj…

Reakcije navijača su šarolike. Jedni su potreseni, a drugi – likuju.

“Jedini Srbin na Euru ide kući!”, samo su neke od reakcija.

Nije jedini, ima ih troje, četvero, koliko su ih srpski mediji uspjeli prebrojati.

Arnautovića je toliko ponijelo da ga je stišavati morao kapetan Alaba, a kako je to izgledalo pogledajte OVDJE!

Podijeli