googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Thomas Delaney, vezni igrač Danske, jedan je od glavnih igrača u ekipi. Zabio je i gol Česima u četvrtfinalu, a na ovom prvenstvu pretrčao je čak 43.5 kilometara.

Osim već navedenih kvaliteta, Delaney je brutalni iskren i otvoren. Kada je primio nagradu za najboljeg igrača četvrtfinalne utakmice, priznao je da je zabio gol svojom greškom.

Stryger Larsen ubacio je iz kornera, a ja sam zabio. Međutim, to sam napravio tako što sam bio na mjesto koje je bilo predviđeno za drugog suigrača. To smo vježbali na treningu”, izjavio je Delaney.

Još jedno priznanje Thomasa oduševilo je javnost.

Naime, Danac je na radijskoj postaji priznao da je daltonist te da mu je teško razlikovati boje.

“Teško je to opisati. Vidim različite nijanse iste boje. Pomaže mi kada moja i suparnička momčad imaju različite šorceve, ali protiv Meksika smo i mi i oni nosili bijele, što mi je dodatno zakompliciralo ioanko tešku situaciju. Gledao sam igrače u lice kako bi ih prepoznao, ali morao sam to raditi jako brzo kako ne bi izgubio loptu”, objasnio je kasnije za dansku državnu televiziju.

Također, zahvalio se Australijancima, jer su se dvije reprezentacije dogovorile koje dresove da obuku, kako Delaney ne bi bio zbunjen.

“Mogli su tražiti drugu boju i to iskoristiti protiv mene, sigurno ne bih prepoznao žutu boju dresova.”

Podijeli