googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Hrvatska se priprema za Europsko prvenstvo tijekom kojeg će, kako je objavljeno jučer, stalnu bazu imati kod kuće, u Rovinju. Iz Hrvatske će se putovati na utakmice u kojima će u prvom krugu protivnici biti Engleska, Češka i Škotska, s nastupima u Londonu i Glasgowu, a dok se priprema za izazove na terenu, spremaju se i druge stvari kako bi atmosfera u momčadi bila što bolja.

Dio te priče su i glazbeni hitovi koje će Vatreni slušati. Za put koji čeka i koji će biti jako ozbiljan, trebat će i taj dodatak za trenutke kada se opušta, a nadamo se, i slavi nakon utakmica.

Što Hrvatska priprema? Glazbeni odabir približila su 24sata, donoseći detalje s popisa koji će se narednih tjedana vrtiti dok se Euro približava, a zatim i za vrijeme natjecanja.

Vraća se nekoliko klasika

Hrvatska za podizanje atmosfere priprema Thompsona i njegovu ‘Lijepa li si’, već poznatu s utakmica Vatrenih kod kuće. Tu su i Zaprešić Boysi sa svojom navijačkom ‘Igraj moja Hrvatska’, koja je uvijek tu kada je aktualna hrvatska reprezentativna priča, a dobro se pamti i dok je trajalo cjelodnevno veselje po povratku reprezentacije kući nakon srebra na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Vatreni će, među ostalim, slušati i ‘Moju domovinu’, Mladena Grdovića i ‘Nije u šoldima sve’, ali i neke starije pjesme koje bi mogle iznenaditi one mlađe, poput pobjedničke Rive s Eurosonga s ‘Rock me’ i Dine Dvornika s ‘Jače manijače’ i ‘Afrikom’.

Spreman i Ricky Martin

Među stranim hitovima, jedna od stvari za promjenu ritma na glazbenoj listi koja se priprema bit će Ricky Martin sa svojom ‘Livin’ la vida loca’.

Za Slavonce, ali i za sve druge, tu će biti i Kićo Slabinac s ‘Inati se, Slavonijo’. Opisujući ovu glazbenu priču u reprezentaciji, jedan od naših slavonskih aduta Domagoj Vida je u ‘podcastu’ Hrvatskog nogometnog saveza kazao i da bi se mogao slušati Narodni radio, kao što često bude slučaj kada su Vatreni na okupu.

Podijeli