googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Cristiano Ronaldo pokrenuo je pravi trend na Europskom prvenstvu kada je na konferenciji za novinare pomaknuo dvije bočice Coca-Cole. Pogba je zatim micao pivu, Locatelli ponovno Colu, a UEFA-u je to strašno naljutilo…

S obzirom na to da su to sve sponzori Europskog prvenstva, UEFA se našla u nezgodnoj situaciji, kome ugoditi? Nogometnim zvijezdama zbog kojih ljudi prate utakmice ili sponzorima, zbog kojih je do tih utakmica i došlo?

Pogba je pomaknuo pivo zbog vjere, naime, Pogba je muslimanske vjeroispovijesti te mu vjera ne dopušta konzumaciju alkohola.

UEFA mijenja pravilo, ali pod jednim uvjetom

The Telegraph prenosi kako je UEFA dozvolila da igrači, izbornici ili treneri pomaknu alkoholna pića ako im njihova vjera brani alkohol. No, isto tako tvrde da je jedno micati piće zbog vjere, a drugo zbog životnog stila (Cristiano je pomaknuo Colu jer prakticira zdrav život te je svima poručio da radije piju vodu) te bi u buduće igrači mogli biti kažnjeni ako pomaknu sponzore.

Zanimljivo, pred Karimom Benzemom nakon utakmice s Portugalom nije bilo pive, također jer je muslimanske vjeroispovijesti.

Podijeli