googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Borna Sosa ne silazi s “naslovnica”. Izabrao je njemačku nogometnu reprezentaciju i stvar je riješena, a pojavio se i problem u Fifinim pravilima…

Čini se da je Sosa morao imati njemačko državljanstvo u trenutku kad je prvi put nastupio za hrvatsku U-17 reprezentaciju, najmlađu selekciju nacionalnog saveza u kojoj se igraju službene utakmice. No igrač je tek ove godine zatražio državljanstvo Njemačke, na koje ima pravo po majci Vesni, koja je rođena u Berlinu gdje je jedno vrijeme i živjela.

Nijemci su navodno u panici tražili rupu zakonu, tamošnji pravnici, ali čini se da im vrijeme ne ide na ruku.

Povratak Karačić i Šimunovića?

Naime, kako piše u stavku pet, a koji je “apdejtan” zadnjih godina, čini se postoji opcija povratka jednog “odbjeglog” na popis šire reprezentacije.

Instagram

Naime, po starom sustavu igrač koji je ranije “otišao” nije se mogao vratiti pod hrvatsku zastavu, ali sad je drugačije jer pravilo kaže to može učiniti ako “nije bio uveden u igru na bilo kojem, službenom ili neslužbenom, natjecanju bilo koje vrste nogometa od strane novog saveza”.

Tako se vraćamo na Frana Karačića, desnog beka, a koji bi opet mogao dobiti šansu igrati pod hrvatskom zastavom.

Naime, taj desni bek Brescije je bio mladi reprezentativac Hrvatske kad je odabrao poziv Australije, jer mu je tata iz te države. Ali, postoji dobra vijest, nije odigrao niti jedan susret za tu državu. Stvari i jamstva su “propala”.

Dalić nema alternativa

Budući da Dalić nema baš obilje alternativa, možda i nije loše rješenje da ga se pokuša “vratiti”. Nema nastup za Australiju, pa bi HNS mogao ispitati opciju želi li se vratiti pod kockasti dres.

I nije jedini, tu je i Jozo Šimunović, a koji je odabrao Bosnu i Hercegovinu. Također nije odigrao niti jedan susret za “novu” reprezentaciju, mogao bi se vratiti iz okrilja Bosne i Hercegovine. Ako već Sosa i definitivno propadne…

Podijeli