googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Drama koju je poslije srčanog zastoja na terenu prolazio Christian Eriksen u susretu Danske i Finske u subotu na Europskom prvenstvu na koncu je bila razriješena tako da nogomet ne smije stati. Nakon što je Eriksen završio u bolnici, ogled njegove Danske i Finske je na neko vrijeme bio u prekidu, a nastavljen je iste večeri, uz Uefinu informaciju da su na to pristali igrači obje momčadi.

Kako je do toga došlo, prvotno nije bilo otkriveno, no detalje je tijekom gostovanja u emisiji ‘Good Morning Britain’ na britanskoj televizijskoj postaji ITV otkrio Peter Schmeichel, legendarni nekadašnji golman danske reprezentacije i Manchester Uniteda. Schmeichel nije štedio Uefu govoreći o ovom slučaju.

Kada je bio suočen s pitanjem je li nastavak utakmice bio izbor igrača, legendarni bivši golman ustvrdio je da se to baš i ne bi moglo reći.

Što se zbivalo?

Kako je Schmeichel kazao, igrači su bili suočeni s nekoliko odabira koje je pred njih postavila UEFA, a istaknuo je da ni jedan od njih nije bio dobar za momčadi koje su trebale ponovno na teren. Prva opcija bila je brzi nastavak utakmice koja je bila prekinuta pri kraju prvog poluvremena, druga je nudila nastavak dan kasnije, a treća dansko odustajanje od nastavka na način da bi utakmica bila registrirana s 3:0 za Finsku.

S obzirom na to, Schmeichel je istaknuo da igrači nisu imali pravi izbor.

Oglasili se i iz reprezentacije

Na ovaj slučaj vratili su se i u taboru danske momčadi. O tome je govorio napadač Martin Braithwaite, koji je istaknuo da su pred igračima i ostatkom danskog tabora bile dvije opcije koje nisu bile dobre, a odabrali su onu koja je bila manje loša.

Braihtwaite je dodao da je nastavak bio takav da mnogi više nisu razmišljali o utakmici, a podsjetimo, taj nastavak prošao je tako da je Finska u drugom poluvremenu zabila gol i slavila je s 1:0.

Podijeli