googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Nogometni svijet je izgleda postao jedinstven. I oni neutralni su odabrali stranu. Uoči finala Eura, u nedjelju u Londonu, Engleska – Italija, još traju raspre o nepravdi koja je viđena u polufinalnom dvoboju Engleza i Talijana. Kada je za Engleze dosuđen nepostojeći jedanaesterac koji je na kraju i odlučio pobjednika.

Simpatije Europe i svijeta su na strani Talijana, to je sada jasno. Makar…

‘Jest da je jedanaesterac bio nategnut, prisilno izboren, ispalo je sve tako nepravedno i loše. No, gledajući utakmicu mislim da su Englezi ipak tu utakmicu protiv Danaca dobili kondicijski. Fizičkom spremom i upornošću. To je nešto novo u reprezentaciji Engleske koja je prije često patila od malodušnosti kada joj ne bi išlo’, veli nam Zoran Vulić, trener.

‘Ovakvu Italiju još nismo gledali’

O izgledima u finalu kaže:

‘Ovakvu Italiju nikad nismo gledali. Napadačka, lepršava, nesebična sigurno će konkurirati Englezima na pravi način. Biti će to sukob dviju reprezentacija koje su se odmakle od svojih tradicija. Obje danas igraju bolje i svrsishodnije nego u nedavnoj prošlosti’, mišljenja je Vulić.

Ipak, zanimljivost koju nam je otkrio Vulić natjerala nas je na razmišljanje:

Foto: Wochit

‘Do sada su i Englezi i Talijani svoje suparnika pobjeđivali u jako dobrim partijama. Ipak, protiv objektivno najslabijih imali su najvećih problema, čak su bili i nadigrani. Sjetite se samo utakmica Engleza protiv Škotske. Da su Škoti pobijedili tada to uopće ne bi bilo nezasluženo. Ili utakmice Italije i Austrije. Austrija je bila sjajna i zaslužila je prolaz, a i tada su mnogi govorili da je sudac pogurao Italiju. Zanimljiv mi je taj podatak. Vjerojatno iz oba stožera promatraju tajne Austrijanaca i Škote, kako su se suprotstavili protiv boljeg od sebe.’

I kako vam se činio cijeli Euro?

‘Dobro mi je što većina momčadi preferira napadački nogomet. Igalo se sa srcem i žarom i to mi se dopalo. Taktički nekih velikih novosti nije bilo. Osjeća se i velika izjednačenost. Nema posvemašnjih autsajdera i to je dobro. Makar, cijeli pristup natjecanju, favoriziranost nekih momčadi s domaćim terenima i neke sudačke odluke su uteg koji pritišće mišljenje o ovoj čudnoj europskoj smotri.’

Izvor: Wochit/AFP

Podijeli