googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Pred nama je prvi dio završnog tjedna ovoljetnog Europskog prvenstva. Na kraju turnira na kojem su reprezentacije bile u akciji od istoka do zapada Europe, kvartet najboljih je u Engleskoj, s polufinalnim utakmicama i nedjeljnim finalom na Wembleyju, a prvi će na sceni u Londonu biti Italija i Španjolska u večerašnjem prvom polufinalu.

S početkom u 21 sat čeka nas sudar reprezentacija s puno kvalitetnih aduta. I jedni i drugi pokazali su puno na putu do polufinala, a najranije oko 23 sata znat ćemo tko će u nedjelju biti u borbi za naslov.

Uoči polufinala, zna se i da će na tribinama biti atmosfera koja će biti neobična s obzirom na to da su mjere za suzbijanje širenja koronavirusa u Engleskoj i dalje stroge. Na Wembley će moći doći do 60.000 navijača, međutim, dolazak u Veliku Britaniju i dalje je problem koji će od velike utakmice udaljiti navijače iz Italije i Španjolske, ali i one koji žele doći drugdje iz Europe.

Veliki respekt

U najavi polufinala, izbornici Roberto Mancini i Luis Enrique su s puno poštovanja govorili o protivnicima. I jedni i drugi imaju svoj plan, a talijanski pogled približio je Mancini.

Talijanski izbornik očekuje da će njegova momčad morati pružiti još jednu izvrsnu predstavu, poput one koju je imala u pobjedi nad Belgijom u četvrtfinalu. Španjolce je opisao kao protivnika s puno kvalitetnih mladih igrača i odličnim trenerom, a izglede za prolazak u finale postavio je diplomatski – na 50 posto.

Španjolci vjeruju u svoje adute

Poštovanje prema protivniku iskazao je i Luis Enrique, koji je najavljujući polufinale istaknuo i u čemu vidi ključ za prolazak dalje. Španjolci će trebati nametnuti svoje jake strane, oslanjajući se na posjed lopte na koji uvijek stavljaju naglasak.

Španjolski izbornik smatra da bi to mogao biti ključ u ovom polufinalu s obzirom na to da i Talijani vole držati loptu. No, protivnik se može dobro snaći i u situaciji kada nema posjed, a na to treba biti spremna i španjolska momčad.

Protivnik stiže dan kasnije

Nakon velikog sudara Talijana i Španjolaca, srijeda će donijeti drugu polufinalnu utakmicu u kojoj će se također u 21 sat sresti Engleska i Danska. Nakon polufinalnih dvoboja na Wembleyju, slavni londonski stadion bit će pozornica i za nedjeljno finale u istom terminu, u devet navečer po našem vremenu.

Podijeli