googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Polufinalni susreti i nedjeljna završna utakmica ovoljetnog Eura će na londonskom Wembleyju donijeti otvaranje tribina za veći broj navijača. Dok se čeka prva polufinalna večer u kojoj će danas u 21 sat igrati Italija i Španjolska, na slavni stadion u Londonu moći će doći do 60.000 navijača. Među njima bi moglo biti jako malo onih koji će podržavati večerašnje polufinaliste, što je problem za obje reprezentacije.

Razlog za ovakvu situaciju su mjere za ulazak u Englesku koje su i dalje stroge zbog koronavirusa. Takva situacija u Engleskoj i Škotskoj traje tijekom cijelog Eura, a ništa bitno nije se promijenilo ni uoči završnih utakmica na Wembleyju.

Na tribinama bi mogli dominirati Englezi. Talijani i Španjolci mogli bi doći na svoje tek s podrškom njihovih navijača koji žive u Velikoj Britaniji.

Mancini prigovorio

Najavljujući polufinalnu utakmicu, ovu situaciju je pred novinarima komentirao Roberto Mancini, koji je s 32 uzastopnih utakmica bez poraza rekorder na klupi u slavnoj povijesti talijanske reprezentacije.

‘Dobro je što ćemo igrati pred većim brojem navijača umjesto da je na tribinama malo ljudi, to je važna stvar za nogomet i za bilo koju granu zabave. No, mislim da je vrlo nepravedno što nećemo vidjeti tribine na kojima su polovica navijača Talijani, a druga polovica Španjolci’, kazao je talijanski izbornik.

Ovo se moglo predvidjeti

S obzirom na to da je riječ o situaciji koja se mogla očekivati prije završnih utakmica, a svejedno se ostalo pri odluci da se igra na Wembleyju, svi prigovori očito ne padaju na plodno tlo. Mancini je bio još jedan u nizu među sudionicima Eura kojima se ovo ne sviđa, a dok se čeka polufinale, u još nepovoljnijoj poziciji u borbi za nastup u finalu bit će Danci, u susretu s Englezima sutra navečer.

U drugoj polufinalnoj večeri očekuje se velika engleska dominacija na tribinama.

Podijeli