googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Engleska je ulaskom u finale Eura podignula euforiju među navijačima do maksimuma. S najvećim dijelom utakmica na domaćem terenu na Wembleyju, Englezi su iskoristili sve što im se nudilo, a uoči finala protiv Talijana navijače očito ne zabrinjava priča o penalu kojim su došli do polufinalne pobjede nad Danskom nakon produžetaka.

Umjesto o tom ključnom trenutku utakmice, već se razmišlja o slavlju završi li finale u nedjelju kasno navečer kako se Englezi nadaju.

Što se priprema? Dio želja navijača otkrila je inicijativa o kojoj će trebati raspraviti britanski parlament.

Žele nacionalni praznik

S više od 100.000 prikupljenih potpisa u peticiji, pred parlamentom bi se trebao naći prijedlog da bude proglašen nacionalni praznik u slučaju da Engleska osvoji naslov na Euru.

Odluka o tome jesu li Englezi prvaci bit će poznata najranije nešto prije 23 sata po našem vremenu u nedjelju. Finale počinje u 21 sat.

Nešto će se pitati i Talijane

Englezi imaju svoje želje, već razmišljaju i o slavlju, no dakako, svoju ulogu u tome igrat će i Italija koja je bez krivog koraka prošla sve prepreke na Euru.

Momčad Roberta Mancinija pokazala je moć s tri pobjede u skupini s Walesom, Švicarskom i Turskom, a zatim i prolaskom zahtjevnih prepreka u susretima s Austrijom, Belgijom i Španjolskom na putu do finala.

Podijeli