googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Španjolska je u velikom dvoboju s Italijom nakon izvođenja penala ostala bez prilike za borbu za naslov na ovoljetnom Euru. Polufinalno ispadanje donijelo je kraj puta za reprezentaciju koja je, između ostalog, na svojem putu nadjačala i Hrvatsku, s 5:3 nakon produžetaka u osmini finala u Kopenhagenu, a završetak nastupa izazvao je reakciju Gerarda Piquea, člana španjolske generacije koja je odlazila do kraja na dva velika natjecanja, Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici i na Euru 2012. kojem su domaćini bili Poljska i Ukrajina.

Poslije španjolskog ispadanja, Pique se javio objavom na Twitteru. Ustvrdio je da nije pošten sadašnji raspored izvođenja penala u kojem se igrači obje momčadi izmjenjuju, a na taj način, istaknuo je Pique, događa se da je u prednosti reprezentacija koja puca prva.

Bivši španjolski reprezentativac, koji je objavio završetak karijere u nacionalnoj momčadi u ljeto 2018., svoju je tvrdnju dočarao riječima da su zbivanja na ovoljetnom Euru i na Copa Americi koja je također u tijeku pokazala da momčadi koje pucaju prve redovito prolaze nakon penala.

Više šansi za prolazak

U sadašnjem rasporedu izvođenja, Pique je istaknuo da se momčadi koja puca prva nudi više prilika za prolazak dalje. To smatra nepravednim u situaciji kada se do penala dolazi jer su momčadi bile izjednačene ranije tijekom utakmice.

Predlaže drugačiji raspored

Nakon što ga je jedan korisnik Twittera upitao kako bi riješio problem na koji upozorava, Pique je kao mogući izlaz ponudio drugačiji raspored pucanja.

Bivši španjolski reprezentativac poželio je raspored koji bi s oznakama igrača obje momčadi s ‘A’ i ‘B’ išao po formuli – ABBAABBAAB. Na taj način, vjeruje Pique, ni jedna ni druga reprezentacija ne bi bile u značajnoj prednosti.

Podijeli