googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Marko Arnautović saznao je kaznu za psovanje i vrijeđanje nakon što je zabio gol u dresu Austrije protiv Sjeverne Makedonije u pobjedi svoje reprezentacije s 3:1 u prvoj utakmici na Euru. Austrijski reprezentativac srpskih korijena je odlukom Uefine disciplinske komisije dobio jednu utakmicu zabrane nastupa koju će odraditi u drugom kolu skupine C.

Arnautović neće moći igrati sutra protiv Nizozemske u Johan Cruyff Areni u Amsterdamu.

Ovakva odluka značila je da je austrijski reprezentativac koji po očevoj strani vuče srpske korijene prošao bolje nego je najavljivala najgora varijanta njegove kazne. Spominjalo se i da bi mogao biti izbačen s Eura zbog optužbe za vrijeđanje na nacionalističkoj i rasističkoj osnovi, no kazna je bila blaža.

Proslava ga uvalila u probleme

Nakon što je zabio gol u završnici utakmice protiv Sjeverne Makedonije, Arnautović je ušao u probleme zbog psovanja majki na srpskom, a naknadno se doznalo da su mu mete bili Ezgjan Alioski i Egzon Bejtulai, makedonski reprezentativci albanskih korijena. Njima je navodno vrijeđao majke i po tom nacionalnom ključu.

Arnautović se nakon svojeg ispada ispričao, poručujući da nije rasist i da bira prijatelje bez obzira na to koje su nacionalnosti. Poslije svega, uspio je izbjeći težu kaznu, ali ipak nije prošao bez sankcija.

Povratak sljedećeg tjedna

Nakon što je saznao epilog priče u kojoj je bio u prvom planu, Arnautović će ponovno moći igrati u trećem kolu, koje bi moglo biti odlučujuće za austrijski ulazak u drugi krug, ovisno o raspletu utakmice protiv Nizozemske.

Austrijanci će se u trećem kolu u ponedjeljak u Bukureštu sresti s Ukrajinom.

Podijeli