googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Ruski Kazan pogođen je strašnom tragedijom u kojoj je, po prvim informacijama, u pucnjavi u tamošnjoj srednjoj školi ubijeno najmanje 11 ljudi, među kojima je osmero djece. Ova tragedija uzdrmala je grad, a situaciju je približio Filip Uremović, hrvatski reprezentativni stoper, koji igra za Rubin Kazan.

Uremović je u razgovoru za 24sata kazao da je za tragediju doznao dok je bio na treningu. O njoj su pričali suigrači, a zbivanja u srednjoj školi izazvala su veliki šok.

Kako je hrvatski reprezentativac kazao, za ovakve tragične događaje do sada je znao samo po vijestima koje dolaze iz SAD-a. Sada se sve dogodilo bliže njemu, iako veli da mjesto pucnjave i stradavanja djece nije blizu dijela grada gdje živi.

Strašne snimke ga potresle

Uremović je kazao da je naviknut na život u miru jer je Kazan takav grad. Tragedija koja se dogodila bila je jako potresna i zbog toga, ostavljajući slike koje će biti teško zaboraviti.

‘Vidio sam i te strašne snimke kako djeca skaču s drugog kata kroz prozore. Puno ih je i tu nastradalo’, rekao je hrvatski reprezentativac.

Svi zovu i pitaju što se zbiva

Uremović je približio i situaciju nakon pucnjave, dodajući da se u pričama koje su došle do njega doznalo da je jedan od napadača ubijen, a drugi priveden. Ipak, kasnije se doznalo da je napadač bio samo jedan, a riječ je o 19-godišnjaku kojeg je policija uhvatila.

Opisujući što se zbivalo nakon tragedije, hrvatski reprezentativac kazao je da je primio puno poziva ljudi koji se raspituju što se dogodilo, a na to nema odgovor.

Uremović je istaknuo da se tragedija poput one koja je pogodila Kazan zbiva jednom u 100 godina.

Podijeli