googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Dan prije finala ovoljetnog Europskog prvenstva, talijanski mediji bave se pričom kako bi mogao izgledati odnos snaga na tribinama u završnoj utakmici na Wembleyju, u Londonu.

Italija će ondje tražiti uspjeh u susretu s Engleskom, a kao i u najvećem dijelu turnira na kojem su pet od šest ranijih utakmica igrali upravo na Wembleyju, navijačka prednost bit će na strani Engleza.

Po najavama iz Italije, ona se brojčano može izraziti u razmjerima koji će izrazito favorizirati Englesku.

Očekuje se 10 tisuća Talijana

Kako piše La Gazzetta dello Sport, u završnoj utakmici koja sutra počinje u 21 sat Talijane bi u Londonu s tribina moglo pratiti 10.000 njihovih navijača. Na stadion će moći doći 65.000 ljudi, što govori da će značajna prednost biti na engleskoj strani.

Među talijanskim navijačima i navijačicama koji budu na Wembleyju, 1.000 njih će na dan utakmice stići iz Rima i Milana, javili su talijanski mediji. U Engleskoj su odobrili dolazak čarterom ako oni koji dolaze imaju negativne PCR testove, a za taj dolazak i odlazak odmah nakon utakmice plaća se sveukupno 705 eura, u protuvrijednosti u našoj valuti, nešto manje od 5.300 kuna. Za 610 eura može se osigurati ulazak na čarter let, a 95 eura plaća se ulaznica za utakmicu.

Italija treći put na Wembleyju

Englezi su na putu do finala većinu svojih utakmica igrali na Wembleyju, a Italija će na ovom Euru treći put biti na najpoznatijem londonskom stadionu.

Talijani su na Wembleyju igrali u osmini finala protiv Austrije, s pobjedom s 2:1 nakon produžetaka, a zatim i u polufinalu protiv Španjolske, kada je odluka pala nakon izvođenja penala.

Podijeli