googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Odbrojavaju se dani do Eura, a nikad “tužnija” atmosfera. Nije tome razlog eventualni pad forme Vatrenih ili potencijalno neuspjeli prebjeg Borne Sose pod njemačku zastavu, već generalno pandemijsko razdoblje…

Situacija je i dalje dosta loša, jer primjerice Uefa je tek prije nekoliko dana objavila konačan popis stadiona koji će biti na raspolaganju za veliko natjecanje. A i ti stadioni, na kojima će biti publike, dodatno su reducirani, pa su brojni navijači dobili “odbijenice” za sudjelovanje u spektaklu.

Tako se nekima i podebljao novčanik, ali samo iz razloga jer im je Uefa vratila novac, a tiče se to recimo onih koji su kupili ulaznice za utakmice u Dublinu i Bilbaou.

Mrvice za Hrvate

Kapaciteti se smanjuju, pa će tako utakmicu protiv Engleske na Wembleyju gledati samo 2000 navijača. Preciznije, 2050. Isto tako na okršaju s Česima u Glasgowu bit će 1932 hrvatska navijača, a protiv Škota u Glasgowu 1491 jer Hampden Park smanjio je kapacitet na 12.000 mjesta.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dakle, u prvom krugu, ako to bude sve od Hrvatske primjerice, što nikako ne želimo, radovat će se tek nešto više od 5400 navijača. Brojke na koje nikako nismo naviknuli. Ali i ovo je neko čudno razdoblje, prazni stadionu, utakmice u neobičnim okruženjima.

A tu su i drugi problemi. Recimo ulazak na tlo Velike Britanije. Iako im je Uefa dala domaćinstvo, ista se organizacija ograđuje jer nema utjecaj na odredbe vlada država prema putnicima na njihov teritorij.

Tako “otočani” za Hrvate traže 10 dana karantene uz dva negativna testa. Kako će to izgledati i hoće li uz obje doze cjepiva lakše na utakmice? A uz sve to trebalo je rezervirati ulaznice, hotele, avione, nikako nije lako biti navijač ovih dana…

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podijeli