googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Utorak i srijeda donose nam polufinalne utakmice ovoljetnog Eura na Wembleyju u Londonu. U utorak će igrati Italija i Španjolska, dan kasnije na redu su Engleska i Danska, a uoči te utakmice koja je na rasporedu u srijedu, čini se da će danski navijači biti u nepovoljnom položaju.

Na početku posljednjeg tjedna Eura, Danski nogometni savez objavio je da će do ulaznica za polufinale protiv Engleza moći doći samo Danci koji žive u Velikoj Britaniji. Oni koji su željeli doći na utakmicu iz Danske ili iz drugih zemalja to neće moći napraviti ako se nešto ne promijeni, a promjene se ne očekuju.

Na danskoj strani, postojala je želja da s britanskim vlastima dođe do dogovora kako bi se za ovu situaciju ublažila pravila za dolazak u London. No, dogovor nije postignut.

Problem koji je imala i Hrvatska

Poteškoće s kojima se uoči polufinala suočavaju Danci dobro su poznate hrvatskim navijačima. Podsjetimo, Hrvatska je u prvom krugu igrala svoje utakmice u skupini u Londonu i Glasgowu, a stroga pravila za ulazak u zemlju koja su uključivala i odlazak u karantenu na 10 dana odbila su veliki broj navijača.

Na nedostatak podrške s tribina su se u prvom krugu žalili Zlatko Dalić i drugi iz hrvatskog tabora, ali slika se promijenila tek u osmini finala u Kopenhagenu, kada je Hrvatska imala jaču podršku u porazu od Španjolske nakon produžetaka.

Povećanje kapaciteta uoči polufinala

Danci neće imati podršku koja bi im stigla iz domovine ili iz ostatka Europe, a s takvim odnosom snaga, očekuje se da će engleska premoć na tribinama biti značajna. S povećanjem kapaciteta uoči polufinalnih utakmica, na Wembley će moći doći 60.000 ljudi, navjerojatnije s golemom većinom na engleskoj strani.

Podijeli