googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Polufinale Europskog prvenstva u kojem je Engleska na Wembleyju nakon produžetaka s 2:1 slavila protiv Danske ostaje u pamćenju zbog zbivanja na terenu, ali i na tribinama. Drugi dio ove priče doveo je do disciplinskog postupka koji je UEFA pokrenula zbog ponašanja engleskih navijača, a dan uoči finala u kojem će se Englezi sresti s Talijanima, objavljeno je da je Engleski nogometni savez zaradio novčanu kaznu.

UEFA je odredila da će Englezi morati platiti iznos od 30.000 eura, što u protuvrijednosti u našoj valuti iznosi nešto manje od 225.000 kuna.

U fokusu disciplinskog postupka bila su tri prijestupa engleskih navijača uoči i tijekom polufinala na Wembleyju. Prije početka utakmice s tribina su se čuli zvižduci tijekom izvođenja danske himne, bilo je ometanja laserom s tribina u oči danskog golmana Kaspera Schmeichela uoči penala za Englesku kod 1:1, kada je Harry Kane zabio ‘iz odbijanca’, stigavši na loptu poslije Schmeichelovog obranjenog penala, a tu je bilo i kršenje pravila da na tribinama ne smije biti korištenja pirotehnike. Englezi su se služili bakljama i vatrometom.

Sve riješeno prije finala

Odluka je pala brzo, prije finala, a osim novčane, Englezi nisu dobili konkretniju kaznu koja bi se u završnoj utakmici odnosila na njihove navijače. Na Wembleyju se, tako, očekuje jaka podrška s tribina na njihovoj strani, no svojim adutima dok traže pobjedu nadat će se i Talijani.

Veliko finale na Wembleyju u nedjelju počinje u 21 sat.

Dancima neće puno značiti

Novčana kazna kojom je sankcionirano ponašanje engleskih navijača tijekom i nakon finala neće previše značiti Danskoj, koja je ostala pogođena zbog dvije situacije kod dosuđenog ključnog penala.

Dvojben je kontakt kod kojeg je pao engleski napadački adut Raheem Sterling, a prije toga, tu je bila i druga lopta na terenu u blizini odigravanja akcije prije nego je Sterling pao. Zbog toga, jedan navijač Danske pokrenuo je peticiju tražeći da se polufinalna utakmica ponovi, ali dakako, Euro ide dalje i finalni susret bit će odigran po planu.

Podijeli