googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Hrvatska se oprostila od Eura. Za utjehu, oprostila se ljepoticom turnira, apsolutnim spektaklom u režiji čak osam golova. Španjolska je prošla u četvrtfinale, a gdje će igrati protiv Švicarske, šteta, kakva bi to tek bila prilika protiv Gavranovića i ekipe. Ali, neće se dogoditi…

“Prvo poluvrijeme? Da, nismo bili dobri. Previše smo se umorili trčeći za loptom. Nismo stajali u dobrom presingu, nije to bilo kako treba. U drugom smo se nakon 3-1 vratili u igru, ušli u produžetke, stvorili dvije velike šanse koje nismo zabili. Nakon toga smo izgubili snagu za povratak. Čestitke Španjolcima, a mojim igračima za borbu i svemu što su pokazali pogotovo u drugom poluvremenu”, rekao je u uvodu Dalić.

Oršić je bio tema, svakako…

‘Nismo zakasnili!’

“Ušli smo u zadnjih 20 minuta s tri igrača u zadnjem redu. Napravili smo već sve zamjene. Vratili se u igru i na 3-3, vratili se i na četvoricu u fazi obrane. Svjesni smo bili da Brekalo ne može toliko kvalitetno odraditi fazu obrane i poslali Vrsaljka na zagrijavanje jer smo dobili pravo na dodatnu zamjenu. Kad smo htjeli mijenjati, nismo došli do prekida, čekali smo uz liniju, ali onda je pao gol. Tu smo zakasnili.”, rekao je i dodaje:

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

“Oršić je dobio priliku, ušao je i nismo zakasnili. Zamjene su donijele energiju i snagu i stigli smo 1-3, to nije bila zakašnjela reakcija.”

Vlastite greške?

“Uvijek ima grešaka. Mi smo pripremu napravili kako smo mogli i kako smo trebali. Cijeli tijek nam je davao za pravo s promjenama.Kada smo razgovarali o tome tko će zamijeniti Perišića, odlučili smo se za Rebića. Očekivao sam njegovu eksploziju i da će donijeti prevagu sa svojom snagom, energijom i okomitošću. Kad izgubim uvijek će biti mogao sam ovako ili onako, ali stojim iza svojih odluka. Greške postoje i greške sam radio i toga sam svjestan. Cilj je bio proći grupu i to smo ostvarili, ali to nije bio naš zadnji cilj. Htjeli smo više jer ova reprezentacija i želi više. Na kraju smo igrali sa Španjolskom i ispali. To je u ovom trenutku naša realnost, ali siguran sam da možemo i trebamo više.”

Dvije bizarne greške, Rebić i Gvardiol…

“To su greške koje su bizarne, ne događaju se često i ne događaju se svakome. To se može napraviti protiv Malte i Cipra, ali ne protiv Španjolske – NE. Oni kažnjavaju sve pa tako i to mijenjanje kopački. S druge strane, neopreznost Gvardiola da pije vodu, ne znam kako je došla do njega na tom dijelu terena. Ali i to je dio odrastanja. Podvući ću crtu. Porazgovarati s ljudima iz Saveza, sa starijim igračima. S te strane nisam opterećen i imam ugovor koji vrijedi od Svjetskog prvenstva. Ispred mene i reprezentacije je jedan cilj, a to je plasman u Katar.”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Budućnost Hrvatske?

“Pokazali smo da imamo snagu, kvalitetu i karatket te da možemo igrati sa svim reprezentacijama svijeta. Jučer smo igrali protiv jedne od najboljih. Ne trebaomo i ne smijemo strahovati za našu budućnost.”

Podijeli