googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Odbrojavaju se dani, sati do ključne utakmice hrvatske reprezentacije. Slažu se taktike, ali i kombiniraju opcije kako i na koji način – proći dalje.

Jasno je da smo s pobjedom unutra, možda čak i drugi ako pobijedimo s više golova razlike, a i Englezi “pomognu”. No izgledniji scenarij je treće mjesto, pa sad pratimo situaciju s kime bi se križali, koga dohvatili u osmini finala.

Tako je Tomislav Globan, poznati hrvatski nogometni analitičar, objavio na Twitteru svoje kalkulacije.

Od Glasgowa do Seville…

Dakle, situacija je ovakva, ako među najboljim trećeplasiranima bude momčad iz skupina E ili F, Hrvatska će sigurno u osmini finala igrati protiv pobjednika skupine E, gdje je trenutačno vodeća Švedska. Ono što možda nije dobro za naše, ili možda je, da bi se ta utakmica također igrala u Glasgowu.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nadalje, situacija kaže da ako među najboljim trećeplasiranim momčadima ne budu predstavnici skupina E ili F, bit će ključno je li među trećeplasiranima netko iz skupine C. Tamo su Nizozemska, Ukrajina, Austrija, Makedonija. Ako jest, Hrvatska bi išla u Amsterdam na noge pobjedniku skupine C, a to će definitivno biti Nizozemska.

Ima još jedan scenarij. Isti kaže da ako skupina C ne bude među najboljim trećeplasiranima, Hrvatska bi u osmini finala igrala s pobjednikom skupine B, a to će gotovo sigurno biti Belgija. Taj susret igrao bi se u Sevilli.

Puno je opcija, boli glava, ali najbitnija je pobjeda. Lako za dalje…

Podijeli