googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Hrvatska je završila svoju epizodu na još jednom velikom natjecanju. Oprostili su se Vatreni od osmine finala, dojmovi su podijeljeni, čekaju se konačni izvještaju…

Dalić je, svidjelo se to nekome ili ne, ispunio ciljeve. Jer Hrvatskoj je postavljen cilj plasmana u drugi krug natjecanja i Vatreni su to ostvarili. Raskidanje ugovora bilo bi štetno za Savez, navodno je odšteta milijunska (u kunama), a isti iznos uplatio bi i Zlatko HNS-u ako da ostavku.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo kreću već od rujna, bit će dosta uzbuđenja jer treba nadoknaditi sve zaostatke i nema sumnje da HNS neće raditi nikakve promjene na kormilu.

Dalić sigurno ostaje

Tako u Moskvi Hrvatska početkom gostuje kod Rusije, tri dana kasnije ima utakmicu sa Slovačkom u Bratislavi i zatim u Splitu sa Slovenijom 7. rujna. U tri kola osvojila je šest bodova, ali dobila samo Cipar i Maltu i kompletan posao tek slijedi.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Vatreni se nisu osramotili, borili su se hrabro, pali u produžecima i to je ono što Dalićevoj momčadi nitko neće osporiti. Sigurno će dobiti još dosta kritika, previše je vjerovao pojedinim igračima, a premalo drugima…

Da, Oršić će se spominjati, kao što se spominjao Kramarić u početku, ali izbornik je taj, trener, koji ima pravo na svoju viziju.

Sigurno će Dalić voditi Hrvatsku prema Kataru 2022. godine, a odstupit će jedino i samo ako se Hrvatska ne plasira na veliko natjecanje. Nije isključena i nekakva jesenska šok terapija i otkaz, nešto što su na svojoj koži iskusili i Igor Štimac, Niko Kovač, pa i Ante Čačić.

Jedno je sigurno, Dalića čeka golemi posao…

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Podijeli