googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Bruno Petković najavio je utakmicu protiv Škotske. Obično izbornik Dalić “gurne” dvojac koji će sigurno započeti, pa je vjerojatno da će se to i dogoditi u utorak…

Napadač Dinama svjestan je da je dojam dosta – loš.

“Bili smo dosta ispod očekivanja. Govorim generalno o igri, kakve mogućnosti imamo, a što smo pokazali.”, rekao je, a onda je kritizirao i sebe:

‘Nisam na nivou koja javnost očekuje’

“Nisam na nivou koji očekujem od sebe, vjerojatno javnost očekuje više nego ja, ali ne mogu ne naglasiti da nikad nije izostajalo borbe, trke ni želje, ništa od tih faktora s kojima možete reći da se ne gine za dres.”, dodao je.

Otkriva da je atmosfera fantastična u momčadi.

Photo: PIXSELL

“Neću ulaziti u nepotrebne konflikte s novinarima, ali atmosfera je fantastična, što zvuči čudno s obzirom na prikazano i na očekivanja javnosti. Ne mogu reći da imamo ikakve probleme u momčadi, družimo se, kolegijalni smo. Sve je na jako dobrom nivou. Naš je posao da se to vidi na vani, jedino je mjerilo teren i to je jedina stvar koja nam fali.”

Taktika za Škotsku…

“Neke stvari će biti drugačije, nema sumnje. Ali nas je tu 26, ne vjerujem da će se netko postaviti da on treba igrati. Imamo momčad koja je iznad svakog pojedinca i tako se trebamo ponašati. Svatko treba imati poštovanje prema kolegama i nikad neću reći da ja trebam igrati.”

Neće zaboraviti onu svoju priliku…


Photo: PIXSELL

“Ma gledajte, nitko ne bi bio sretniji od mene da je ta lopta ušla. Dosta puta bih napravio lažnjak, kad vidim da stoper ide u blok. Ali nekad sreću treba zaslužiti, a ja iz nekog razloga možda nisam zaslužio odlučiti tu utakmicu. Na meni je da se nastavim truditi i raditi. Sav trud bude nagrađen, nekad prije, nekad kasnije. Nepotrebno je da se vraćam na to. Dosta puta bio sam u situaciji da imaš neku priliku i ne ide, ali jedna utakmica sve to promijeni. Ne gledam negativno, sve što sam napravio sam analizirao. U drugoj ću situaciji sigurno biti spremniji.”

O Škotskoj još…

“Pa to je jako tvrda i čvrsta ekipa. Remi s Engleskom dovoljno govori o njima. Tek ćemo pogledati dublje analize. Vidio sam da djeluju jako homogeno, brane se u čvrstom bloku, istrčavaju kontre s nekoliko igrača. Tu smo da se fokusiramo na nas, složiti kako bi što bolje to nama odgovaralo. U tom slučaju kvaliteta bi trebala prevladati.”

Foto:Pixell

Nije bio još starter…

“Pa i nisam predugo u reprezentaciji. Već sam ranije govorio da je nas 26. Ne znam igrača koji bi rekao da ne želi igrati, osim ako nema fizičkih problema. Kao što se ja nadam, nadaju se i ostali. Ne želim niti sam ikad izrazio nezadovoljstvo niti ću ga ikad izbaciti na vani. Igrač koji nije nezadovoljan kad igra nije ambiciozan igrač niti je ikakav igrač. Ali tu sam u službi momčadi. I kad igram, nisam tipičan napadač koji puno gleda statistiku iako bih više pomogao momčadi da sam sebičniji. Ali nijedan moj potez nikad neće narušiti atmosferu i uvijek ću se zalagati za momčad.”

O pritisku…

“Pa pogledajte naš roster i vidjet ćete 26 igrača koji su u klubovima pod ogromnim pritiskom. Pritisak je nešto s čim se kao javna osoba i profesionalac moraš nositi. Normalno da postoje trenuci kad te kritiziraju, pritišću i to ti nekad dođe do glave. Ali trenutno smo na Euru i nema potrebe trošiti energiju na te stvari. Pritisak je, ako ga pretvoriš u nešto pozitivno, jako dobra stvar. U Dinamu moraš konstantno biti na nivou, a i Luki Modriću u Realu nije dovoljno dobro kad i da sve. Navijači očekuju jako puno, sami dečki visoko su postavili letvicu u Rusiji. Teško je držati taj ritam i ispuniti očekivanja javnosti. Ali svjesni smo toga, profesionalci smo. Nalazili smo se u takvim situacijama i Škotska će dati puno odgovora”

Podijeli