googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Hrvatska reprezentacija 23. lipnja u 21 sat igra ključnu utakmicu za prolaz u 16 najboljih.  21.6. je zadnja pressica za novinare a svoje dojmove dao nam je Ivan Perišić. Domaćin je ostao bez važnog igrača u vidu Billya Gilmoura, koji je proglašen i igračem utakmice protiv Engleske.

“Pravila su za sve ista tako da se moramo koncentrirati na nas i na pobjedu i tko god bude izašao na teren dat će sve od sebe da prođemo u drugi krug. Neke zemlje su domaćini, dok neke ne mogu imati navijače u gostima, pa smo oslabljeni, ali moramo se združiti i proći skupinu” rekao je Perišić

Hrvatska nije bajno krenula na ovom turniru, što se nije očekivalo od momčadi s puno iskustva kao što je Hrvatska.

Probijanje psihološke barijere

“Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, moramo bolje igrati i više trčati. Nije lako, ali uvijek kada je trebalo bili smo pravi, nema straha za sutra. Pričali smo puno između sebe i mislim da će sutra na teren istrčati jedna nova Hrvatska. Bit će jedna otvorena utakmica, ali se nadam da ćemo mi ići dalje” izjavio je dokapetan hrvatske reprezentacije.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sutra je zasigurno biti ili ne biti utakmica, no Ivan i Hrvatska se ne susreću prvi put s takvim vrstama utakmice, mogu li sutra razbiti tu psihološku kočnicu koja ih vuče kroz cijeli turnir?

Perišić najavljuje:” Ja otkad sam u reprezentaciji, znači deset i više godina, kad je bilo najteže uvijek smo odigrali pravu utakmicu i vratili se iz mrtvih, mislim da će tako biti i sutra.”

Potom se novinarima obratio izbornik Zlatko Dalić:

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Znam samo koliki je pritisak vršen na nas, da odgodimo kamp, da ne budemo u tom kampu, napravili smo iznimku i ostali u Hrvatskoj s putovanjima i to nisu realni uvjeti za nas. Ne bih htio da Hrvatska nešto napravi van zelenog terena, ali uvjeti moraju biti jednaki za sve, a to nije slučaj sad. Želim Gilmouru brz oporavak i da nitko ne propusti utakmicu osim njega. On možda i ne bi bio u početnom sastavu pa ne vidim to kao nekakav plus za nas”, rekao je Dalić i dodaje:

“Rekao sam i ponovit ću da smo mi najviše oštećeni jer smo puno kvalitetniji s navijačima. Nije fer da igramo protiv dva domaćina, da moramo putovati. Nas se plaši već mjesec dana, ne smijemo ovo, ne smijemo ono. Mi smo tek stigli u Glasgow, malo jesu svi u strahu i neizvjesnosti, ali moramo pažnju usmjeriti na utakmicu, ostalo zaboraviti. Cijelo prvenstvo imaju svi problema. Mi pazimo na te stvari, ali nikad se ne zna što se može dogoditi. Nadam se da igrači neće biti u strahu.”

Podijeli