googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Trakavica oko Borne Sose se nastavlja. Nakon što je mladi Hrvat odlučio nastupati za Njemačku, oglasio se HNS koji tvrdi da su iz stožera Vatrenih bili u kontaktu s mladim lijevim bekom.

HNS i Dalić poštuju odluku Sose da nastupa za Njemačku te se ne žele mješati u pravila FIFA-e da igrači nemaju pravo na promjenu reprezentativnog dresa ako su u nekoj reprezentativnoj selekciji države koju žele napustiti zaigrali iza napunjene 21 godine.

Vrh HNS-a tvrdi da su bili u kontaktu sa Sosom.

Tko govori istinu?

Večernji list prenosi kako vrh HNS-a tvrdi da je stožer reprezentacije bio u kontaktu sa Sosom. Nije mu se direktno javio Dalić, ali je na liniji sa Stuttgartovim bekom bio Ivica Olić. To se kosi s tvrdnjama Sose kako ga nitko iz reprezentacije nije kontaktirao.

Olić se sa Sosom čuo uoči posljednjeg okupljanja reprezentacije te mu je poručio da će se naći na Dalićevom popisu nakon što odradi dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona koji je zaradio nastupajući za mladu reprezentaciju. Bila bi to utakmica protiv Malte u kojoj je Dalić na teren poslao šareni sastav. Dakle, Sosi je trebalo biti jasno da Dalić i Hrvatska ozbiljno računaju na njega, ali pitanje je koliko je to sad važno.

Bišćan molio da Sosa nastupi za U21 reprezentaciju

Izbornik malih Vatrenih Igor Bišćan, zamolio je Dalića da mu prepusti Sosu za utakmicu protiv Engleske na Europskom prvenstvu, no svoj nastup je Sosa otkazao zbog ozljede. Čini se da ozljeda nije bila strašna s obzirom na to da je četiri dana nakon susreta s Englezima, Sosa odradio svih 90 minuta za Stuttgart u Bundesligi.

Sada je sve na Sosi, FIFA-i i njemačkoj nogometnoj reprezentaciji. HNS se neće miješati u njegovu odluku, ali FIFA bi mogla. U narednim tjednima mogli bi saznati što će na kraju biti s mladim bekom Stuttgarta i nekadašnjim mladim reprezentativcem Hrvatske.

Podijeli