googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Hrvatska u nedjelju u 15 sati započinje svoj put na Europskom prvenstvu utakmicom protiv starih na poznanika – Engleza. Gordi Albion želi osvetu za polufinale SP-a prije tri godine, dok Vatreni žele dobrom utakmicom otvoriti Euro.

Prema pisanju britanskih medija, izbornik Engleske Gareth Southgate za Hrvatsku priprema iznenađenje.

Southgate za Hrvatsku priprema englesku postavu u kakvoj nisu nikada igrali.

Neće ići s provjerenom taktikom

Englezi su na SP-u igrali u 3-5-2 formaciji, da bi nakon toga isprobali 4-4-1-1. Igra s četvoricom u zadnjoj liniji im također leži, no Englezi sada pišu kako Southgate na treninzima isprobava novu formaciju. Riječ je o 3-4-3 formaciji koja je sve popularnija u nogometu, pogotovo u Premier ligi gdje ju je prije nekoliko sezona popularizirao Antonio Conte.

Sve više najboljih klubova igra u toj formaciji, a čini se da bi i njihova reprezentacija mogla učiniti isto. Imaju igrače koji provjereno funkcioniraju u takvom sustavu poput Lukea Shawa, Bena Chilwella, Reecea Jamesa… No, bekovi mu nebi trebali predstavljati problem jer su Englezi na tim pozicijama fantastično pokriveni.

Navode kako bi zbog ozljede Maguirea, u obrani mogli zaigrati Stones te Walker i Shaw kao stoperi. Walkeru je ta pozicija poznata, no Shaw se nije prečesto našao u ulozi stopera, ali bi Englezi tim potezom mogli dobiti na brzom izlasku iz zadnje linije, a Southgate bi mogao iskoristiti Chilwella na lijevom boku te Jamesa ili Trippiera na desnom. Bekovi Engleske igraju u fantastičnoj formi tako da ne bi čudilo da Southgate isproba ovakvu formaciju.

Podijeli