googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Joško Gvardiol, kako god završilo ovo prvenstvo, ušao je u povijest. Najmlađi koji je ikad igrao za Hrvatsku na tako velikom turniru, sigurno će puno značiti za samopouzdanje…

“Rezultat je bio negativan, pa nisam bio zadovoljan protiv Engleske. Ne volim gledati individualnu izvedbu, više na tim i rezultat. Volim biti samokritičan prema sebi jer znamo što je realno, ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam igrao na jako niskom nivou. Prva utakmica od prve minute, veliko natjecanje, bio je prisutan veliki strah, ali s vremenom će to nestati.”, rekao je Gvardiol.

Otkriva da je atmosfera drugačija nego u klubu.

U kubu negativni, a u repki pozitivni

“Pa kad se u klubu dogodi poraz, nije bajno i svi gledaju u pod. Puni su negativne energije. Ali ovdje je sve drugačije, nema okretanja leđa pojedincima nego su svi tu kao podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za nadolazeće utakmice.”


Photo: PIXSELL

O Škotskoj je ovo rekao…

“Vidjeli smo da na Europskom prvenstvu nema slabe momčadi. Ušli smo s takvim razmišljanjem kad je počelo. Može nam biti žao što nismo izvukli nešto više iz prve dvije utakmice, ali moramo dati sve od sebe da poginemo, izvučemo tri boda i nadamo se prolasku dalje.”

Sjetit će se, igrao je protiv Gilmoura u juniorskoj Ligi prvaka za Dinamo protiv Chelseaja.

Voli igrati s Oršićem

“To mi je najgori dan u životu. Imali smo 2-0 do 77., 80. minute, a onda smo prokockali. Došli smo do penala, a onda su nas masakrirali izvedbom. Nisam mogao pretpostaviti tko će biti vrhunski igrač. Netko odskoči, netko ne. Nas je krasilo da smo igrali kao momčad i na osnovu toga postigli smo takav rezultat.”

Pohvalio je ulazak Oršića…

“Pa svi znamo koliko nam on znači i kolike kvalitete igra iako ovdje nije puno toga mogao pokazati. Ovdje sam novi igrač i treba mi vremena da se pohvatam sa svim segmentima igre. Njega više razumijem jer sam više vremena proveo u napadu s njim i Petkovićem. Puno mi je značilo kad je ušao u drugom poluvremenu.”, zaključio je.

Podijeli