googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1529480976723-3’); });

Zlatko Dalić je nakon preokreta u slučaju Borne Sose, koji ipak neće moći zaigrati za njemačku reprezentaciju, najavio da je spreman oprostiti nekadašnjem dinamovcu i uvrstiti ga među kandidate za najjaču hrvatsku nacionalnu momčad, ali to će ipak morati pričekati.

Hrvatski izbornik je tijekom gostovanja na RTL-u kazao da Sose neće biti na popisu kandidata za nastup na Europskom prvenstvu na kojem će Hrvatska uskoro u skupini prvog kruga igrati protiv Engleske, Češke i Škotske.

Sosa će za svoju prvu priliku u dresu ‘A’ hrvatske reprezentacije morati čekati razdoblje nakon Eura. Tada bi njegova priča ponovno mogla postati aktualna, sada će pasti u drugi plan.

Otvarala mu se šansa

Izbornik je za RTL dao naslutiti da je Sosa prije priče s njemačkom reprezentacijom imao priliku naći se na popisu za Euro, ali biranje njemačkog dresa ispred hrvatskog donijelo je preokret.

Dalić je kazao da ne želi manipuliranje s igranjem za reprezentaciju, ističući da na hrvatski dres gleda kao na čast, domoljublje, ponos i život.

Prvi korak bit će na Sosi

Sosa neće biti kandidat za Euro, a nakon toga, kako je rekao Dalić, sve ovisi o odluci igrača koji je htio u njemački dres. On će sam morati ‘prelomiti’ želi li igrati za Hrvatsku ili ne.

Izbornik je istaknuo da odluka neće biti samo njegova, već će o tome razmišljati svi koji su u reprezentaciji i uz nju. Dalić je ponovio da je on spreman oprostiti Sosi i poslati mu poziv ako ga bude zaslužio svojim predstavama na terenu.

Podijeli